Uit onderzoek blijkt dat organisaties met een groot aantal bevlogen medewerkers het beter doen op de volgende gebieden:

Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan onze psychische en lichamelijke gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Minstens zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen productiever en innovatiever maakt. Meer bevlogenheid heeft dus een grote positieve maatschappelijke en economische impact. Helaas is minder dan 40% van de Nederlandse werknemers bevlogen. We halen er dus niet uit wat erin zit. Wij geloven dat dit beter kan!

Daarom heeft IMPACT on the Job in 2016 het initiatief genomen om de Week van de Bevlogenheid te starten. Een landelijke beweging met als doelstelling: “In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots!”. Samen met een groot aantal ambassadeurs organiseren we dit jaar voor de derde keer de Week van de Bevlogenheid. Voor meer informatie klik hier.

Op 13 mei 2019 hebben we het platform Allesoverbevlogenheid.nl gelanceerd. Hét kennis- en inspiratieplatform voor de bevlogen leidinggevende, ondernemer of werknemer. Het nieuwe platform is de verzamelplaats waar alle activiteiten over bevlogenheid samen komen om ons uiteindelijke doel te kunnen bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat de olievlek sneller kan verspreiden als we er met elkaar 52 weken per jaar 24/7 mee bezig zijn.

Vanzelfsprekend zijn wij in ons werk als team- en leiderschapscoaches ook dagelijks bezig met bevlogenheid. In alles wat wij doen koppelen we bevlogenheid aan presteren. Zonder prestaties geen bevlogenheid. Zonder bevlogenheid geen prestaties!

Lees meer over Alles over Bevlogenheid