“In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots”. Stel je eens voor: wat zou dit betekenen voor BV Nederland, jouw bedrijf, medewerkers en klanten?

Op dit moment voelt minder dan 20% van de mensen zich dagelijks tot een aantal dagen per week bevlogen (Gallup). Dit is de reden waarom initiatiefnemer IMPACT on the Job de ‘Week van de Bevlogenheid’ in het leven riep, want: bevlogenheid is essentieel binnen een organisatie! De eerste editie van de Week van de Bevlogenheid was van 12 t/m 16 juni 2017.

Succesvol werken aan bevlogenheid

Op 15 juni vond het event ‘Succesvol werken aan bevlogenheid’ plaats. AFAS Software stelde voor het event haar Da Vinci Theater beschikbaar. Onderin dit blog vindt je de after-movie van het event.

Paul van Heeringen, mede-eigenaar IMPACT on the Job, presenteerde het event met veel energie en enthousiasme. Samen met hun team coachen ze dagelijks bedrijven in meer bevlogenheid en het behalen van meer resultaat. Tijdens het gehele event tekende De Betekenaar mee met alles wat de sprekers: Willem van Rhenen, Wilco van Rooijen en Bas van der Veldt vertelden. Zie hier het resultaat!

Prof. Dr. Willem van Rhenen

Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan de Nyenrode Business University. Bevlogenheid volgens hem: “Toewijding en vol met energie je dag beginnen, terwijl de tijd voorbij vliegt.” In principe is iedereen aan begin van zijn of haar nieuwe baan bevlogen, want daar wordt je op geselecteerd. Naarmate je ergens langer werkt, kun je bevlogenheid verliezen. Je wordt een tevreden medewerker die zijn of haar werk doet, maar je mist net dat stukje extra energie; oftewel bevlogenheid. Het kan nog erger: je raakt in een sleur of je bent moe en gestrest na een dag werken. Tips voor de ondernemer: reageer op positief gedrag, zet mensen in hun kracht en werk samen naar een hoger doel voor je organisatie.


Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen is beroepsavonturier, bergbeklimmer en poolreiziger. De key naar bevlogenheid: “Communicatie en interesse in elkaar. Om ieder in zijn eigen kracht te kunnen zetten.” Je heb elkaar nodig om de top te bereiken, niet alleen als avonturier, maar ook in het bedrijfsleven. Tip voor de ondernemer: stel een helder doel en blijf koers houden, neem harde besluiten als dit essentieel is. En soms ben je de weg kwijt, maar samen kom je eruit!

Bas van der Veldt

Bas van der Veldt is CEO van AFAS Software. Hij nam het publiek mee in zijn ervaringen als ondernemer, met veel humor en praktische voorbeelden. Tijdens het event nam Bas ons mee in zijn 7 tips voor de ondernemer:
1. Employees first, customers second. Stop liefde in je medewerkers, en je zult zien dat dit doorstraalt naar de klant.
2. Geef vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid.
3. Het goede voorbeeld geven. Straal zelf energie en bevlogenheid uit en neem je medewerkers hierin mee.
4. Zorg voor goede koffie: zorg voor je medewerkers. Vaak zie je aan de koffie al, hoe goed een bedrijf het doet.
5. Beleid heeft dezelfde letters als debiel. En beleid is ook debiel. Voorbeeld: een restaurant die 50 cent vraagt voor het opwarmen van een flesje. Debiel toch?
6. Slim gebruik van ICT: ga mee met je tijd en zorg ervoor dat je medewerkers hun werk goed kunnen doen: met de goed apparatuur.
7. Goed doen. Maak fans van je medewerkers!
8. Input = output. Stop liefde in je medewerkers, dan stoppen je medewerkers liefde in de klant, en dan de euro’s komen je tegemoet.


Wat een mooie reacties op het event! Trots!

De Betekenaar

Afsluiting Paul van Heeringen

Paul van Heeringen presenteerde het event, en gaf hierbij een mooie afsluiting. Hij ervaart dagelijks dat bevlogenheid voor groeiversnelling zorgt: hierom is bevlogenheid zo belangrijk, het zorgt voor succes in je business!


Impressie Week van de Bevlogenheid-event: ‘Succesvol werken aan bevlogenheid’

De Clipjesfabriek heeft verschillende bevlogen video’s gemaakt, en zo ook de after-movie van het event ‘Succesvol werken aan bevlogenheid’. Deze video geeft een goede indruk van de inspirerende middag.

“Geweldig inspirerend. Mooie kick off van de beweging op weg naar meer bevlogenheid en trots in Nederland. Wanneer is de volgende editie?”
“Top georganiseerd, mooie locatie en qua sprekers een mooie mix van wetenschap, praktijk, emotie en bevlogenheid.”
Er waren ruim 170 deelnemers aanwezig op het event. Bezoekers gaven het event gemiddeld een 8,7! Volgende Week van de Bevlogenheid vindt plaats van 4 t/m 8 juni 2018. We gaan ervoor: ieder jaar willen we de opkomst met tienvoud vergroten. Bouw je mee?
Met dank aan AFAS Software, Brunel, de Clipjesfabriek, BDU, NVP, de Betekenaar, That’s Lease, Yokogawa, Effectory, AFAS Software en Need State One.

Infographic:

Benieuwd wat we voor jouw team kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.