Van der Valk toekomstproof

“Er is niets mooier dan te kunnen bouwen aan een vitaal bedrijf dat op termijn kan worden overgedragen aan de volgende generatie. Daarom wilden we als familiebedrijf de nieuwbouw niet alleen gebruiken om ons hotel-restaurant en congrescentrum uit te breiden en door te groeien naar een 4-sterren plus niveau… we wilden dat momentum ook aangrijpen voor een next step in de ontwikkeling van onszelf, ons management en onze organisatie.” Dit was de uitdaging waar Ab en Christa de Bruijn, als 4e generatie van de familie Van der Valk, in 2014 voor stonden.
“In 2014 zijn we met het Purpose on the Job-programma aan de slag gegaan om een versnelling aan te brengen in een verdere professionalisering van Hotel Van der Valk Sassenheim-Leiden en het realiseren van onze (persoonlijke) groei-ambities”
Klantverhaal-Van der Valk Sassenheim-Leiden-100-Dagen Challenge-IMPACT on the Job

De directie aan het woord

Écht betrokken bij ons en onze zaak, inlevend en uitdagend om ons de next step te laten zetten. Ze begrijpen hoe een familiebedrijf werkt en dat is heel waardevol!
Ab de Bruijn, Directeur en familie Van der Valk
Wat we zien is dat we vanuit onze purpose ‘Stralende gasten’ stap voor stap een open en positieve bedrijfscultuur gecreëerd hebben met enthousiaste medewerkers en gemotiveerde teams. Daar worden we blij van!
Christa de Bruijn, Directeur en familie Van der Valk
Klantverhaal-Van der Valk Sassenheim-Leiden-Leiderschapsontwikkeling-IMPACT on the Job

Alles draait om onze gasten!

“Hoe ziet onze toekomstdroom eruit? Waar gaat het ons en onze gasten écht om? Hoe vertalen wij onze purpose ‘Stralende gasten’ naar de praktijk zodanig dat iedereen zich hier met positieve energie dagelijks voor inzet? Hoe zorgen we tijdens de gehele ‘guest journey’ voor ‘Stralende gasten’? Met deze vragen zijn we gestart met het Purpose on the Job-programma.
Als familie en directie hebben we ook stilgestaan bij: Welke ambities hebben wij zelf? Wat zijn onze individuele natuurlijke kwaliteiten en hoe zetten we deze optimaal in om onze (bedrijfs)ambities te realiseren? Maar ook hoe creëren we een gemotiveerd (management)team dat elkaars krachten en valkuilen kent en met plezier samenwerkt?
Toen we deze vragen voor onszelf beantwoord hadden was de richting duidelijk en konden we met focus en energie beginnen met het opbouwen van onze (nieuwe) organisatie en ons nieuwe (leidinggevende) team.” Aldus Ab & Christa de Bruijn.

Focus, structuur, plezier en blijven doorgaan…

“Alles draait voor ons om beleving, genieten, verrassen en dat alles in een warme huiselijke familiesfeer! Om hier dagelijks voor te zorgen hebben we stralende frisse medewerkers nodig die de WOW-beleving creëren. Dit moet in de ‘genen’ van onze mensen zitten. Hier hebben we samen een hands-on opleidingsprogramma voor ontwikkeld.
Wat we merken is dat we vanuit onze purpose, stap voor stap, een open en positieve bedrijfscultuur gecreëerd hebben met enthousiaste medewerkers en gemotiveerde teams. Een bevlogen en toekomstgericht bedrijf om trots op te zijn!
Wat het ons nog meer heeft opgeleverd:
  • Een duidelijk beeld van de gewenste toekomst en een helder plan (samen gevat op 1-A4-tje) om hier te komen.
  • Professioneel personeelsbeleid om bevlogen mensen aan boord te krijgen en te houden. Hier plukken we dagelijks de vruchten van.
  • Inzicht in mezelf, wat ik écht leuk vind en waar ik goed in ben: Inspireren, kansen creëren, commercie, leidinggeven. En minder implementeren, managen en structuur aanbrengen. Hiervoor heb ik nu een team met goede mensen om me heen.
  • Organisatie/Team & Persoonlijke ontwikkeling heeft te maken met het ontwikkelen van nieuw, succesvol gedrag. Dat is hard werken en gaat niet van zelf, het blijft dagelijks experimenteren met vallen en opstaan, volhouden en weer doorgaan.”
Klantverhaal-Van der Valk Sassenheim-Leiden-Doorbraak management-IMPACT on the Job

Benieuwd wat we voor jouw team kunnen doen?