Heldere keuzes maken en een zelfsturend team worden

That’s Lease werd acht jaar gelden opgericht en heeft sinds die tijd een snelle, succesvolle groei doorgemaakt. Het autoleasebedrijf beheert momenteel een wagenpark van circa 1200 auto’s. “We zijn geen processenfabriek, een probleem bij een klant kan ons echt iets schelen,” zegt directeur Henk Griffioen. “Betrokkenheid, snelheid en oplossingsgerichtheid met de menselijke maat zitten in het DNA van That’s Lease verweven.”
“We streven naar een energieke groeiversnelling en hebben de ambitie om in vijf jaar te verdubbelen. Dat betekent dat de lat hoger komt te liggen voor ons bedrijf, onszelf en onze medewerkers om onze klanten nog beter te ontzorgen. Dit betekent vooral heldere en inspirerende keuzes maken; welke klanten passen bij ons en hoe gaan we hier verder in groeien? En hoe gaan we een zelfstandig draaiend team worden, waarbij ieder in zijn kracht staat en we onze groei-ambities realiseren?”

De directie aan het woord

Independence Day daar ging het ons om: De dag waarop mijn vrouw Astrid en ik ongestoord de zaak een bepaalde periode alleen kunnen laten waarbij onze professionals bevlogen en zelfstandig de belangen van de zaak behartigen en de dag waarop mijn klanten ons team weten te bereiken in plaats van mij. Oftewel het ‘merk’ Henk en het merk That’s Lease zijn niet meer één maar twee merken die elkaar nog meer versterken. Die stappen hebben we als team de afgelopen periode écht gezet en That’s Lease laat afgelopen jaar een groei van 20% zien. Trots!
Henk Griffioen , Directeur/eigenaar
Hoe ziet onze ideale toekomstbeeld eruit en hoe gaan we daar met elkaar komen? Daar stonden we voor. We zijn gegroeid van pionier naar een professioneel bedrijf met een heldere richting waarbij iedereen in zijn kracht staat en enthousiast werkt aan hetzelfde teamdoel. We zijn veel meer een zelfsturend team wat continu bezig is om onze klanten te ontzorgen en blij te maken. Dit stralen we uit en onze klanten merken dit en we groeien. Plezier, focus en resultaat liggen daarbij zó dicht bij elkaar!
Paul Rurup, Salesmanager

Van ‘de waan van de dag’ naar ‘focus, plezier en groei van het resultaat’!

“Waar ik als ondernemer tegen aanliep is dat ik geleefd werd door de waan van de dag en dat ik werd meegezogen in de hectiek en doelen van anderen, zonder bewust richting te geven aan wat voor mij echt belangrijk is én te doen wat mij energie geeft. Ik merkte dat ik gefrustreerd raakte en dat mijn energiespiegel op een heel laag niveau lag en ik dacht: dit moet anders! Maar hoe? We zijn gestart met het Purpose on the Job-programma en daarna zijn we doorgegaan met de 100-Dagen Challenge.
We hebben met IMPACT on the Job een heldere en vooral inspirerende richting bepaald, voor onszelf, voor onze medewerkers en zeker ook voor onze klanten. Welk hoger gezamenlijk doel streven we in het bedrijf en voor onszelf na? Waar gaat het ons en onze klanten nu eigenlijk écht om? Hoe zorgen we ervoor dat onze klanten nog meer onze ambassadeurs willen zijn? Welke kracht hebben we in huis en hoe zetten we deze in onze samenwerking zo in dat het bevlogenheid én resultaat oplevert? Hoe organiseren we de dingen binnen That’s Lease zodanig dat we onze persoonlijke- en de That’s Lease-doelen met energie versneld realiseren?”
Klantverhaal-That's Lease-Henk Griffioen-IMPACT on the Job
Klantverhaal-That's Lease-Team 2-IMPACT on the Job-challengers

Succes = richting x doen x ritme

Een heldere en inspirerende richting is mooi, maar dat moet wel door vertaald worden naar nieuwe gedrag in de praktijk. En dat is gewoon lastig. Daar heeft de 100-Dagen Challenge ‘Zo is teamwork bedoeld’ ons enorm geholpen. 
Ik zie dat we dagelijks aan het experimenteren zijn met nieuw gedrag. We leren, niet alles gaat gelijk goed, we vieren successen en zetten samen stappen vooruit. We willen vaart houden. Dit vraagt van iedereen in ons team doorzettingsvermogen, continue actie, scherpte en ritme om samen nieuwe gedragsroutines op te bouwen en verder uit te bouwen. Hier zorgen de mannen van IMPACT on the Job voor. Het kan ze écht wat schelen…. Er worden geen vinkjes gezet, er moet een blijvende verandering komen en dat bereik je niet in een paar weken. Ze gaan voor en zorgen voor impact on the job. Dat is mooi om te zien en te ervaren.
Inmiddels hebben we een duidelijke richting bepaald en weten we haarscherp wat onze gezamenlijke doelen zijn. We zitten nu meer in de helikopter en maken daardoor bewustere keuzes die bijdragen aan ons hogere doel. Dit geeft rust. We denken en handelen in oplossingen, we laten veel meer dingen los en over aan ons MT en onze professionals. Dat geeft iedereen energie en meer werkplezier. Ik merk dat ik mijn handen nu veel meer vrij heb om datgene te doen waar ik goed in ben.
Ik merk persoonlijk ook het fysieke effect van verandering; Ik voel me veel beter en dat straal ik uit naar mijn team en klanten. En de groei van de resultaten zijn nu een logisch gevolg. Nogmaals: daar worden we blij van en zijn we trots op!”

Benieuwd wat we voor jouw team kunnen doen?