Van Eiland naar Wij-land

“We geloven dat het nog beter kan. We willen groeien aan de bovenkant van de zakelijke- en private banking markt. Nieuwe handel, muurtjes weg en marktpotentieel benutten. Of wel: Van eiland naar wij-land! Aldus Els Avontuur en Mart Pfeiffer, respectievelijk Directeur Bedrijven en Directievoorzitter van Rabobank Regio Schiphol.
Onze wens is om intensiever als dealteams voor en met onze klanten te gaan samenwerken. Hoe kunnen we onze klanten een stap voor zijn vanuit cross-functionele samenwerking? Hoe achterhalen we de drijfveren van onze klanten? Wat gaan we doen om onze klant positief te verrassen? Dit waren de uitdagingen waar we als bank voor stonden. Deze uitdagingen hebben we met de 100-Dagen Challenge samen succesvol opgepakt en gerealiseerd.”
Klantverhaal-Rabobank-100-Dagen Challenge 2-IMPACT on the Job

Het team aan het woord

De structuur binnen de 100-Dagen Challenge zorgt voor ritme, fun en verantwoording. De investering is nu al terugverdiend.
Ard van Berkel, Manager Grootzakelijk
Ik voer écht andere gesprekken met mijn klanten die ons waarderen voor de oprechte interesse in hen en hun bedrijf, waardoor er een verrassende verbinding ontstaat. En de business volgt nu vanzelf.
Richard Lengers, Richard Lengers Sr. Relatiemanager Corporate Banking
Ik ben erg enthousiast over het proces en resultaat. De aanpak maakt een goede en positieve energie los en het mooie is dat het zich verder uitbreidt binnen de bank.
Els Avontuur, Directeur Bedrijven
Klantverhaal-Rabobank Schiphol-100-Dagen Challenge 2-IMPACT on the Job

Coachend Leiderschap: geen controle maar complimenten

“Als leidinggevenden en Challengers uit de dealteams zijn we twee 100-Dagen Challenges aangegaan. Gedurende de 100-dagen zijn de Challengers van beide groepen elkaar echt gaan versterken. Samen hebben we:
  • ons voorbeeldgedrag zichtbaar gemaakt voor de rest van de bank;
  • alle collega’s geënthousiasmeerd en uitgedaagd om mee te doen;
  • elkaar gecomplimenteerd op concreet genomen actie met merkbaar resultaat.
Geweldig om samen te doen. Ons belangrijkste inzicht is dat als we samen écht vertrouwen geven, loslaten en op de juiste wijze faciliteren we onze medewerkers een podium geven om te excelleren.”

De kracht van het visual board

“Welke concrete acties heb je met je dealteam ondernomen? Welke positieve effecten hebben deze acties op onze dienstverlening gehad? Welke reacties hebben we van klanten ontvangen? Wat kunnen we hiervan leren? Hoe kunnen we het morgen nog beter doen? Wat hebben we daarvoor nodig? Wat gaan we morgen doen?
Regelmatig staan we voor ons visual board. Het helpt ons om focus te houden, te versnellen en succes te delen. Het vormt het ideale podium om persoonlijke acties en succesverhalen te delen, je kwetsbaar op te stellen en elkaar uit te dagen op het hogere doel. De persoonlijke en teamverhalen zorgen voor veel verbinding en inspiratie! Ons hele team is in ritme gekomen. De ‘vier succes’-bel en ijswagen hebben al voor de nodige viermomenten gezorgd en de samenwerking een enorme boost gegeven.”
Klantverhaal-Rabobank Schiphol-100-Dagen Challenge 1-IMPACT on the Job

Benieuwd wat we voor jouw team kunnen doen?

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?