Project Description

Samen op weg naar Independence Day

Heldere en inspirerende keuzes maken

That’s Lease werd zes jaar gelden opgericht en heeft sinds die tijd een snelle, succesvolle groei doorgemaakt. Het autoleasebedrijf beheert momenteel een wagenpark van circa 900 auto’s. “We zijn geen processenfabriek, een probleem bij een klant kan ons echt iets schelen,” zegt directeur Henk Griffioen. “Betrokkenheid, snelheid en oplossingsgerichtheid met de menselijke maat zitten in het DNA van That’s Lease verweven.”

“We streven naar een energieke groeiversnelling en willen in vijf jaar verdubbelen. Dat betekent dat de lat hoger komt te liggen voor ons bedrijf, onszelf en onze medewerkers om onze klanten nog beter te ontzorgen. Dit betekent vooral heldere en inspirerende keuzes maken; welke klanten passen bij ons en hoe gaan we hier verder in groeien? En ook; welke klanten passen niet bij ons en hoe gaan we hiernaar handelen, zodat we ruimte creëren voor die klanten waar het ons écht om gaat?”

De directie aan het woord

“Independence Day: De dag waarop mijn vrouw Astrid en ik ongestoord de zaak een bepaalde periode alleen kunnen laten waarbij onze professionals bevlogen en zelfstandig de belangen van de zaak behartigen en de dag waarop mijn klanten ons team weten te bereiken in plaats van mij. Oftewel het “merk’ Henk en het merk That’s Lease zijn niet meer één maar twee merken die elkaar nog meer versterken.”

 

Henk Griffioen , Directeur/eigenaar

“We willen de next step zetten van pionier naar een professioneel bedrijf met een heldere richting waarbij iedereen in zijn kracht staat en enthousiast werkt aan hetzelfde doel. We willen uit de waan van de dag stappen en naar het grote geheel kijken. Hoe ziet onze ideale toekomstbeeld eruit en hoe gaan we daar met elkaar komen? Plezier, focus en resultaat liggen daarbij zó dicht bij elkaar!”

Astrid Griffioen , Projectmanager en contractbeheerder

Van ‘de waan van de dag’ naar ‘focus en plezier’!

“Waar ik als ondernemer tegen aanliep is dat ik geleefd werd door de waan van de dag en dat ik werd meegezogen in de hectiek en doelen van anderen, zonder bewust richting te geven aan wat voor mij echt belangrijk is én te doen wat mij energie geeft. Ik merkte dat ik gefrustreerd raakte en dat mijn energiespiegel op een heel laag niveau lag en ik dacht: dit moet anders! Maar hoe? We zijn toen gestart met het Purpose on the Job®-programma (Henk Griffioen, directeur/eigenaar That’s Lease)

“We willen samen met IMPACT on the Job een heldere en vooral inspirerende richting bepalen, voor onszelf, voor onze medewerkers en zeker ook voor onze klanten. Welk hoger gezamenlijk doel streven we in het bedrijf en voor onszelf na? Waar gaat het ons en onze klanten nu eigenlijk écht om? Hoe zorgen we ervoor dat onze klanten nog meer onze ambassadeurs willen zijn? Welke kracht hebben we in huis en hoe zetten we deze in onze samenwerking zo in dat het bevlogenheid én resultaat oplevert? Hoe organiseren we de dingen binnen That’s Lease zodanig dat we onze persoonlijke- en de That’s Lease-doelen met energie versneld realiseren?”

 

 

 

 

Succes = Richting + Actie

“We schrijven dit verhaal terwijl we nog volop met de mannen van IMPACT on the Job bezig. Inmiddels hebben we een duidelijke richting bepaald en weten we haarscherp wat onze gezamenlijke doelen zijn. We zitten nu meer in de helikopter en maken daardoor bewustere keuzes die bijdragen aan ons hogere doel. Dit geeft rust. We denken en handelen in oplossingen, we laten veel meer dingen los en over aan ons MT en onze professionals. Dat geeft iedereen energie en meer plezier.

 

 

Ik zie dat we dagelijks aan het experimenteren zijn met nieuw gedrag. We leren, niet alles gaat gelijk goed, we vieren successen en zetten samen enorme stappen vooruit. Ik merk persoonlijk ook het fysieke effect van verandering; Ik voel me veel beter en dat straal ik uit naar mijn team en klanten.

Onze uitdaging voor de komende tijd blijft:

 

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik met focus en plezier bezig blijf met de juiste dingen die mij energie geven en bij That’s Lease voor een verdere resultaatversnelling zorgen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik/we vaart houden in de acties die we persoonlijk en zakelijk hebben voorgenomen om onze doelen te halen?

Samenvattend voor nu: work in progress! We hebben de richting bepaald voor onszelf en ons bedrijf. We zijn nu op weg om de groeiversnelling samen met ons hele team te realiseren. Hier zetten we de 100-Dagen Challenge® voor in. Op naar meer plezier, meer profijt én een nog betere dienstverlening aan onze klanten!”

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?