Hoe we werken

Het hart van onze aanpak

Het programma Strategie in praktijk laten werkenย vormt het hart van onze modulaire aanpak. Dit programma helpt teams en leidinggevenden om – in slechts 12 maanden – gedrag te ontwikkelen dat zorgt voor meer teamspirit en strategiegerichte teamprestaties.

De beste omgeving om nieuw gedrag te ontwikkelen is de werkvloer. Daarom gaat de teams aan de slag met de realisatie van twee 100-dagen teamchallenges. Deze worden in overleg bepaald. Belangrijk is dat ze bijdragen aan de strategische doelen van jullie organisatie en passen bij het dagelijkse werk van de teams.

Onze vertrouwde team- en leiderschapscoaches versnellen de teamontwikkeling met scherpte, objectieve waarneming, energie, inspiratie, actie, het doorbreken van patronen, kennisoverdracht, praktische hulpmiddelen en leiderschapscoaching.

Klik op de afbeelding en bepaal waarin je met je teams flinke stappen wilt zetten de komende 12 maanden.ย 

Strategie in praktijk brengen, in drie stappen

Stap 1. Strategie helder

Teamontwikkeling zonder richting is vaak doelloos. Daarom is onze aanpak gericht op realisatie van jullie strategische doelen. Deel tijdens een adviesgesprek jullie strategische ambities en uitdagingen met onze experts.

Stap 2. TeamScan

Groei start met zelfkennis. Hoe staat het met de teamspirit en de teamprestaties? Met de TeamScan bespreken je teams waar ze goed in zijn, wat aandacht vraagt en waar ze mee aan de slag willen gaan.

Stap 3. On-the-job aan de slag

Teams en leidinggevenden ontwikkelen succesvol gedrag dat zorgt voor meer teamspirit en betere prestaties terwijl ze werken aan de realisatie van strategische ambities. Learning by doing!

Wil je meer weten?

Lees meer over stategiegerichte teamontwikkeling en leiderschap:

Meld je aan voor de online sessie: 'Strategie in praktijk laten werken'

Plan een korte video call met ons. We denken graag met je mee.