De uitspraak ‘Zo doen we dat hier.’ is een prachtige samenvatting van het begrip ‘cultuur’. Toch is het soms wenselijk om ‘de manier waarop het hier doen’ te veranderen en zo aan te passen dat het collectieve ‘doen’ nog meer bijdraagt aan wat het bedrijf wil bereiken. Cultuurverandering!

Cultuurverandering is gericht op het actief veranderen van het gedrag binnen teams. Door gedrag te veranderen en mensen te laten ervaren dat het resultaat oplevert, verandert veelal tevens de houding en de manier van denken. Cultuurverandering komt dus eigenlijk neer op gedragsverandering. Het mooie hiervan is dat de gesprekken rondom ‘cultuur’ zo heel praktisch worden. Van het intelligent klinkende, maar weinig concrete: ‘Samen werken we aan het creëren van een veilige feedbackcultuur’. Naar het praktische: ‘Welke concrete afspraken maken we om elkaar te helpen nóg klantgerichter te worden?

Door de gewenste verandering klein en heel concreet te houden wordt het voor medewerkers gemakkelijker om on-the-job met het nieuwe gedrag te experimenteren (veranderen doe je immers zelf!), te herhalen en ‘in te slijten’ in de dagelijkse werkroutines. Hierbij is het de kunst om de verandering te laten plaatsvinden dwars door de hectiek van alle dag heen. Breng daarom ritme, structuur en plezier aan in het doen van de verandering. Beloon de koplopers, zij die het gewenste gedrag als eerste laten zien. Laat hen als ambassadeur voor de verandering optreden door de rest van het team te inspireren met successen. Wat eveneens goed werkt is het team samen hun ‘guiding principles’ laten bepalen. Dit zijn een beperkt aantal pakkende zinnen die heel helder weergeven wat ‘de (nieuwe) manier is waarop we het hier doen’.

Wil je meer lezen over leiderschap- en teamontwikkeling? Lees dan verder op onze home-page en download het e-book: ‘Realiseer bevlogen groeiversnelling in 100-dagen.’