Bevlogenheid is de state-of-mind die ontstaat wanneer mensen:

  1. Sterk betrokken zijn bij het werk omdat het bijdraagt aan het gezamenlijke hogere doel (purpose);
  2. Datgene doen waar ze plezier aan beleven en helemaal opgaan in het werk (flow-ervaring);
  3. Hierbij bruisen van energie en zich krachtig en trots voelen (vitaliteit).

Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan onze psychische en lichamelijke gezondheid. Net zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen productiever en innovatiever maakt. Bedrijven met een groot aantal bevlogen medewerkers doen het beter op de onder andere de volgende gebieden:

10% hogere klantloyaliteit, 20% meer verkoop, 17% meer productie, 21% winstgevender, 37% minder verzuim, 65% minder verloop van personeel, 40% minder fouten. (bron: Gallup Q12 2016, Effectory 2018)

Bevlogen medewerkers zijn dé perfecte ambassadeurs voor hun bedrijf en dragen met glimmende ogen bij aan het realiseren van echte toegevoegde waarde. Bevlogen medewerkers zijn niet alleen gelukkiger, ze maken bedrijven dus ook succesvoller. Prof. dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode, stelt zelfs dat de mate van bevlogenheid een betere graadmeter is om het succes van een onderneming te voorspellen dan de economische KPI’s!

Wil je meer lezen over leiderschap- en teamontwikkeling? Lees dan verder op onze home-page en download het e-book: ‘Realiseer bevlogen groeiversnelling in 100-dagen.’