Hoe we werken

Het hart van onze aanpak

Het programma Strategie in praktijk laten werken vormt het hart van onze modulaire aanpak. Dit programma helpt teams en leidinggevenden om – in slechts 12 maanden – gedrag te ontwikkelen dat zorgt voor meer teamspirit en betere teamprestaties in lijn met de strategie van de organisatie.

De beste omgeving om nieuw gedrag te ontwikkelen is de werkvloer. Daarom gaat de teams aan de slag met de realisatie van twee 100-dagen teamchallenges. Deze worden in overleg bepaald. Belangrijk is dat ze bijdragen aan de strategische doelen van jullie organisatie en passen bij het dagelijkse werk van de teams.

Onze vertrouwde team- en leiderschapscoaches versnellen de teamontwikkeling met scherpte, objectieve waarneming, energie, inspiratie, actie, het doorbreken van patronen, kennisoverdracht, praktische hulpmiddelen en leiderschapscoaching.

Klik op de afbeelding en bepaal waarin je flinke stappen wilt zetten de komende 12 maanden. 

Strategie in praktijk brengen, in drie stappen

Stap 1. Voorbereiden op succes

Strategie in praktijk laten werken is een uitdaging. En succes is van diverse zaken afhankelijk. Samen onderzoeken we de belangrijkste voorwaarden voor succes.

Stap 2. TeamScan

Groei start met zelfkennis. Hoe staat het met de teamspirit en de teamprestaties? Met de TeamScan bespreken teams veilig en eerlijk waar ze goed in zijn en wat beter kan.

Stap 3. Aan de slag

Teams en leidinggevenden ontwikkelen zich het best, door gezamenlijk te werken aan strategische doelen. Learning by doing zorgt voor meer teamspirit en betere prestaties.

Wil je meer weten?

Lees meer over stategiegerichte teamontwikkeling en leiderschap:

Meld je aan voor de online sessie: 'Strategie in praktijk laten werken'

Plan een korte video call met ons. We denken graag met je mee.