Succesvolle bedrijven scoren aantoonbaar beter op bevlogenheid. Bevlogen medewerkers zijn flexibeler, hebben meer plezier, zijn productiever, minder ziek en zijn ook nog eens klantgerichter! Kortom winst voor iedereen! Toch voelt minder dan 20% van de Nederlandse beroepsbevolking zich een paar keer per week tot dagelijks ‘bevlogen’. Onze overtuiging: Dit kan veel beter!

Waar hebben we het over? Bevlogenheid in het kort

Bevlogenheid is, de haast magische, state-of-mind die ontstaat wanneer mensen:
  • Verbonden zijn met een doel dat groter is dan zichzelf;
  • Aan dat doel bijdragen door datgene te doen waar ze plezier aan beleven;
  • Ervaren dat ze resultaat boeken en zodoende het verschil maken.
Bevlogen werknemers putten voldoening uit hun werk, ze voelen zich vitaal, toegewijd en trots! Ze gaan vanuit enthousiasme helemaal op in hun werk. Als ze bezig zijn lijkt het alsof de tijd vliegt! Bovendien is bevlogenheid bijna altijd zichtbaar! Check de positieve energie en de glimmende ogen als ze over hun werk praten!

Oké, maar wat levert het op?

“Er is een positieve relatie tussen bevlogenheid en prestaties van bedrijven.” zegt Prof. Dr. Willem van Rhenen (hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode). Het meest recente onderzoek door Gallup onder ca. 1,8 mio medewerkers van 82.000 verschillende bedrijven/teams uit verschillende sectoren laat dat opnieuw zien. Als we teams met veel bevlogen mensen vergelijken met teams met weinig bevlogen mensen, dan scoren de bevlogen teams significant beter op o.a. omzet (+20%), klanttevredenheid (+10%) en productiviteit (+17%).

De Week van de Bevlogenheid

Wat een aantrekkelijk perspectief! Zowel voor de medewerker, de klanten én het bedrijf! Stel je eens voor wat het zou betekenen als in 2025 80% van werkend Nederland bevlogen en trots is!
Wij willen ons hier hard voor maken en organiseren daarom in week 24 (12 juni t/m 16 juni) de ‘Week van de Bevlogenheid’! Een week vol inspirerende verhalen en tips om ook jouw team(s) bevlogen te laten raken.

Uitdaging

Het thema ‘bevlogenheid’ op de kaart krijgen bij bedrijven, het organiseren van de Week van de Bevlogenheid en het schaalbaar maken van bewezen tools die bijdragen aan bevlogenheid en trots,… gaat niet vanzelf! Het vormt een flinke uitdaging met bij behorende inzet, toewijding, leermomenten en inspirerende successen. Een uitstekende casus dus voor het opstarten van onze eigen 100-Dagen Challenge met als thema: “Hoe realiseren we in 2017 de Week van de Bevlogenheid?”

Het einddoel van deze 100-Dagen Challenge

De realisatie van de Week van de Bevlogenheid van 12 t/m 16 juni 2017, met landelijke exposure, met een prachtig event op 15 juni én tenminste 30 gecommitteerde bedrijven die actief aan de slag zijn/willen gaan met het faciliteren van meer bevlogenheid binnen hun eigen bedrijf! Meer on-the-job bevlogenheid en trots, daar doen we het voor!
We kunnen en willen dit niet alleen doen! Daarom nemen we jullie de komende 100-dagen graag mee op deze challenge-reis met tips, verhalen en video’s. Met vandaag dus de officiële start van de 100-Dagen Challenge Week van de Bevlogenheid! Wordt vervolgd!

Benieuwd wat we voor jouw team kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.