Met de 100-Dagen Challenge samen onze klant verrassen!

"Van Eiland naar Wij-land"

“We geloven dat het nog beter kan. We willen groeien aan de bovenkant van de zakelijke- en private banking markt. Nieuwe handel, muurtjes weg en marktpotentieel benutten. Of wel: Van eiland naar wij-land! Aldus Els Avontuur en Mart Pfeiffer, respectievelijk Directeur Bedrijven en Directievoorzitter van Rabobank Regio Schiphol.

Onze wens is om intensiever als dealteams voor en met onze klanten te gaan samenwerken. Hoe kunnen we onze klanten een stap voor zijn vanuit cross-functionele samenwerking? Hoe achterhalen we de drijfveren van onze klanten? Wat gaan we doen om onze klant positief te verrassen? Dit waren de uitdagingen waar we als bank voor stonden. Deze uitdagingen hebben we met de 100-Dagen Challenge® samen succesvol opgepakt en gerealiseerd.”

De mensen van Rabobank aan het woord

Ard van Berkel
Manager Grootzakelijk

“De structuur binnen de 100-Dagen Challenge zorgt voor ritme, fun en verantwoording. De investering is nu al terugverdiend”

Richard Lengers
Sr. Relatiemanager Corporate Banking

 “Ik voer écht andere gesprekken met mijn klanten die ons waarderen voor de oprechte interesse in hen en hun bedrijf, waardoor er een verrassende verbinding ontstaat. En de business volgt nu vanzelf.”

Els Avontuur
Directeur Bedrijven

“Ik ben erg enthousiast over het proces en resultaat. De aanpak maakt een goede en positieve energie los en het mooie is dat het zich verder uitbreidt binnen de bank.”

Coachend Leiderschap: geen controle maar complimenten

“Als leidinggevenden en Challengers uit de dealteams zijn we twee 100-Dagen Challenges® aangegaan. Gedurende de 100-dagen zijn de Challengers van beide groepen elkaar echt gaan versterken. Samen hebben we:
– ons voorbeeldgedrag zichtbaar gemaakt voor de rest van de bank;
– alle collega’s geënthousiasmeerd en uitgedaagd om mee te doen;
– elkaar gecomplimenteerd op concreet genomen actie met merkbaar resultaat.

Geweldig om samen te doen. Ons belangrijkste inzicht is dat als we samen écht vertrouwen geven, loslaten en op de juiste wijze faciliteren we onze medewerkers een podium geven om te excelleren.”

 

De kracht van het visual board

“Welke concrete acties heb je met je dealteam ondernomen? Welke positieve effecten hebben deze acties op onze dienstverlening gehad? Welke reacties hebben we van klanten ontvangen? Wat kunnen we hiervan leren? Hoe kunnen we het morgen nog beter doen? Wat hebben we daarvoor nodig? Wat gaan we morgen doen?

Regelmatig staan we voor ons visual board. Het helpt ons om focus te houden, te versnellen en succes te delen. Het vormt het ideale podium om persoonlijke acties en succesverhalen te delen, je kwetsbaar op te stellen en elkaar uit te dagen op het hogere doel. De persoonlijke en teamverhalen zorgen voor veel verbinding en inspiratie! Ons hele team is in ritme gekomen. De ‘vier succes’-bel en ijswagen hebben al voor de nodige viermomenten gezorgd en de samenwerking een enorme boost gegeven.”

 

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem rechtstreeks contact met ons op.

IMPACT on the Job Verandermanagement vanuit purpose en bevlogenheid | impactonthejob.nl
IMPACT on the job
085-1300540

IJsselmeerweg 100-H
1411 DL Naarden

Bekijk op Google maps

Of stuur ons direct een bericht.