Bevlogenheid en versnelde doelrealisatie

“Hoe zorgen we voor meer bevlogenheid, focus en daadkracht? Er is nog zoveel mogelijk, maar dan moeten we er wel écht voor gaan!”
Ieder ambitieus bedrijf zal het herkennen, wil je je doelen versneld bereiken dan moet je je mouwen opstropen en aan de slag. Het liefst vandaag nog, want concurrenten en klanten zitten ook niet stil! Maar om de boel daadwerkelijk in beweging te zetten en een structurele verandering te realiseren, is meer nodig dan een vuist op tafel of een ambitieuze uitspraak.

De 100-Dagen Challenge® is een verandermanagement-aanpak die slim gebruik maakt van nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en sociale psychologie. Daarnaast ondersteunt de bijbehorende praktische toolkit u en uw team om een flinke boost in energie en resultaat te creëren. Wat zou het opleveren als uw teams zelfstandig in staat zouden zijn om ingesleten patronen te doorbreken en doelstellingen versneld te realiseren? Wij doen u alvast graag een voorzet: meer bevlogenheid, meer focus op waar het écht om gaat, meer werkplezier en meer resultaat! Meer weten over de 100-Dagen Challenge®? Bekijk de onderstaande animatie of bel ons vandaag nog voor het maken van een afspraak!

 

Deze animatie is gemaakt door Funk-e Animations

De 100-Dagen Challenge®

FOCUS OP HET DOEL
ON THE JOB
CHALLENGERS IN DE LEAD
RITME EN COMMUNICEREN
OPLOSSINGSGERICHT DOEN
SUCCES VIEREN EN INSPIREREN

Focus op het doel

Weten wat je doel is. Daar begint het allemaal mee. Wat wilt u bereiken én wat gaat het opleveren? Hoe draagt het eigenlijk bij aan uw waarom? Belangrijke vragen om eerst bij stil te staan om daarna te kunnen versnellen.

Oké, stel dat u weet wat uw doel is. En u heeft met uw team de eerste stappen in de goede richting gezet. Maar er zijn zoveel zaken die dagelijks uw aandacht vragen. Het voelt soms alsof u aan het schaken bent op 20 schaakborden tegelijk. Dat geldt natuurlijk ook voor uw team. Met als gevolg dat de aandacht op het doel verslapt. Dat begrijpen we. Daarom is de 100-Dagen Challenge® zo vorm gegeven dat u samen met uw team beter focus kunt houden op wat er echt toe doet.

Challengers in de lead

Het realiseren van prestaties vraagt om bepaald gedrag en een bepaald energieniveau. In ieder team zitten mensen die van nature gemakkelijk nieuwe dingen uitproberen. Door deze mensen in te zetten als Challengers worden doelen en oplossingen versneld gerealiseerd en gemakkelijker geborgd. De 100-Dagen Challenge®-methodiek zet Challengers in hun kracht en zorgt er met performance coaching en slimme communicatie voor dat mindset en plezier in ontwikkeling binnen het gehele team wordt gestimuleerd. Goed om te weten: de belangrijkste taken van het management bij de 100-Dagen Challenge® zijn vertrouwen geven, afstand nemen en loslaten.

Oplossingsgericht doen

Waar de traditionele verandermethoden terugkijken in het verleden en de problemen analyseren, werkt de 100-Dagen Challenge® verandermanagement methodiek vooral oplossingsgericht. Daarbij gaat het met name over de vragen; ‘Wat is het gewenste doel?’ En ‘Wat werkt er dan wel?’ Het vraagt dat teams stoppen met het denken in problemen… en daagt uit om te denken in oplossingen. Dus van ja maar,… naar ja en! Zo komen teams snel tot nieuwe ideeën die ze vervolgens gaan toetsen in de praktijk.

On the job

De 100-Dagen Challenge® zorgt ervoor dat teams continu zoeken naar andere vormen van gedrag en betere manieren van presteren. Gewoon door on-the-job te doen en te experimenteren! We hanteren daarbij de volgende ontwikkelregels:
– Als iets niet werkt stop er dan mee.
– Als je ergens mee stopt, doe dan iets anders.
– Als iets wel werkt doe het meer.
– Als iets goed werkt, leer het een ander.

Ritme en communiceren

U en uw team hebben afspraken met elkaar gemaakt. Nu komt het er op aan dat je ook echt op elkaar kunt rekenen. Elkaar aan gemaakte afspraken houden (accountability), dwars door de drukte van iedere dag heen, is daarom een belangrijk ingrediënt in de 100-Dagen Challenge®.

Voor het borgen van de voortgang en het succes zetten wij online visual boards in. Deze borden geven niet alleen helder zicht op de genomen acties. Maar geven ook aanleiding om van elkaar te leren, elkaar te complimenteren en elkaar te triggeren als het beter kan. Bovendien leveren wij een communicatie-toolkit voor het vergemakkelijken van in- en, evenuteel, externe communicatie. Inspirerend communiceren is een sleutelfactor voor succesvolle verandering.

Vieren en inspireren

Het ondersteunen van succesvolle ontwikkeling is zoals je een kind leert fietsen. Het beste uit uw mensen halen betekent dat u zelf dienend bent aan het proces; door te inspireren, vertrouwen te geven, te ondersteunen, te complimenteren en door los te laten. Immers, hoe meer leidinggevenden en/of externe begeleiders dragen… hoe lager de conversie naar blijvend gedrag op de werkvloer. Het met elkaar experimenteren, doen en vieren is dé manier om te komen tot meer focus, meer plezier en meer resultaat! Doel bereikt! Hou de positieve flow vast en start de volgende 100-Dagen Challenge®.
Klik hier voor een recente casus.

Neem rechtstreeks contact met ons op.

IMPACT on the Job Verandermanagement vanuit purpose en bevlogenheid | impactonthejob.nl
IMPACT on the job
085-1300540

IJsselmeerweg 100-H
1411 DL Naarden

Bekijk op Google maps

Of stuur ons direct een bericht.