Versneld resultaat met de 100-Dagen Challenge

Deze animatie is gemaakt door Funk-e Animations

Het gaat niet om wat je besluit, het gaat om wat je doet

“Er is nog zoveel mogelijk, maar dan moeten we er wel écht voor gaan!” Ieder ambitieus bedrijf zal het herkennen, wil je je doelen versneld bereiken dan moet je je mouwen opstropen en aan de slag. Het liefst vandaag nog, want concurrenten en klanten zitten ook niet stil! Maar om de boel daadwerkelijk in beweging te zetten en een structurele verandering te realiseren, is meer nodig dan een vuist op tafel of een ambitieuze uitspraak.

De 100-Dagen Challenge™ is een verandermanagement-aanpak die slim gebruik maakt van nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en sociale psychologie. Daarnaast ondersteunt de bijbehorende praktische toolkit u en uw team om een flinke boost in energie en resultaat te creëren. Wat zou het opleveren als uw teams zelfstandig in staat zouden zijn om ingesleten patronen te doorbreken en doelstellingen versneld te realiseren? Bel ons vandaag nog voor het maken van een afspraak!

De 100-Dagen Challenge

FOCUS OP HET DOEL
ON THE JOB
CHALLENGERS IN DE LEAD
RITME EN STRUCTUUR
OPLOSSINGSGERICHT DOEN
SUCCES VIEREN EN VERANKEREN

Focus op het doel

Weten wat je doel is. Daar begint het allemaal mee. Wat wilt u bereiken én wat gaat het opleveren? Hoe draagt het eigenlijk bij aan uw waarom? Belangrijke vragen om eerst bij stil te staan om daarna te kunnen versnellen.

Oké, stel dat u weet wat uw doel is. En u heeft met uw team de eerste stappen in de goede richting gezet. Maar er zijn zoveel zaken die dagelijks uw aandacht vragen. Het voelt soms alsof u aan het schaken bent op 20 schaakborden tegelijk. Dat geldt natuurlijk ook voor uw team. Met als gevolg dat de aandacht op het doel verslapt. Dat begrijpen we. Daarom is de 100-Dagen Challenge en de bijbehorende toolkit zo vorm gegeven dat u samen met uw team beter focus kunt houden op wat er echt toe doet.

Challengers in de lead

Het realiseren van prestaties vraagt om bepaald gedrag en een bepaald energieniveau. In ieder team zitten mensen die van nature gemakkelijk nieuwe dingen uitproberen. Door deze mensen in te zetten als Challengers worden doelen en oplossingen versneld gerealiseerd en gemakkelijker geborgd. De 100-Dagen Challenge-methodiek zet Challengers in hun kracht en zorgt er met performance coaching en slimme communicatie voor dat mindset en plezier in ontwikkeling binnen het gehele team wordt gestimuleerd. Goed om te weten: de belangrijkste taken van het management bij de 100-Dagen Challenge zijn vertrouwen geven, afstand nemen en loslaten.

Oplossingsgericht doen

Waar de traditionele verandermethoden terugkijken in het verleden en de problemen analyseren, werkt de 100-Dagen Challenge verandermanagement methodiek vooral oplossingsgericht. Daarbij gaat het met name over de vragen; ‘Wat is het gewenste doel?’ En ‘Wat werkt er dan wel?’ Het vraagt dat teams stoppen met het denken in problemen… en daagt uit om te denken in oplossingen. Dus van ja maar,… naar ja en! Zo komen teams snel tot nieuwe ideeën die ze vervolgens gaan toetsen in de praktijk.

On the job

De 100-Dagen Challenge zorgt ervoor dat teams continu zoeken naar andere vormen van gedrag en betere manieren van presteren. Gewoon door on-the-job te doen en te experimenteren! We hanteren daarbij de volgende ontwikkelregels:
– Als iets niet werkt stop er dan mee.
– Als je ergens mee stopt, doe dan iets anders.
– Als iets wel werkt doe het meer.
– Als iets goed werkt, leer het een ander.

Ritme en structuur

U en uw team hebben afspraken met elkaar gemaakt. Nu komt het er op aan dat je ook echt op elkaar kunt rekenen. Elkaar aan gemaakte afspraken houden (accountability) is daarom een belangrijk ingrediënt in de 100-Dagen Challenge.

Voor het borgen van de voortgang en het succes zetten wij ‘visual tracking boards’ in. Deze borden geven niet alleen helder zicht op de genomen acties. Maar geven ook aanleiding om van elkaar te leren, elkaar te complimenteren en elkaar te triggeren als het beter kan.

Vieren en verankeren

Het ondersteunen van succesvolle ontwikkeling is zoals je een kind leert fietsen. Het beste uit uw mensen halen betekent dat u zelf dienend bent aan het proces; door vertrouwen te geven, te ondersteunen, te complimenteren en door los te laten. Immers, hoe meer leidinggevenden en/of externe begeleiders dragen… hoe lager de conversie naar blijvend gedrag op de werkvloer. Het met elkaar experimenteren, doen en vieren is dé manier om te komen tot versneld resultaat.

Doel bereikt! Hou de positieve flow vast en start de volgende 100-Dagen Challenge.
Omdat het altijd beter kan! Klik hier voor een recente casus.